Äänestyksen tulos

Anna Ylöstalo

Toisinaan on maatiaiskissoillakin pitkäkarvaisia pentuja. Mutta tiesitkö, että kolmiväriset pennut ovat tyttökissoja?

Sari Valtanen

Siilille maittaa kotipihassa raikas vesi ja kissan märkäruoka.

Jaana Lehtilä

On todettu, että mitä pitempään kissanpentu on emonsa hoidossa, sitä vähemmän kissalla on käytöshäiriöitä aikuisena. Kissan vieroitusikä on aikaisintaan 12 viikkoisena.

Pauliina Klemola

Kilpikonna on hyvin pitkäikäinen lemmikki, hyvällä hoidolla se voi terraariossa elellä yli 60-vuotiaaksi.

Marika Taina

Ksey luovuttaa kissat sisäkissoiksi, pysyy sukat puhtoisina. Tosiasiassa ulkona kissalle on liian paljon vaaranpaikkoja. Ulkoilevan kissan keskimääräinen elinikä on vain 2-4 vuotta.

Marika Taina

Kissan kesyyntymisessä on tarkoitus kissan omilla ehdoilla luoda sille luottamuksen tunne ihmiseen. Moni kissa oppii kesyksi kärsivällisen ja aikaa vievän totuttelun jälkeen, apuvälineinä voi käyttää ruokaa ja leluja.

Anita Lohvansuu

Kissan perushoitoon kuuluuvat säännölliset rokotukset ja madotukset. Vastuullinen omistaja myös leikkauttaa kissansa.

Katja Juurela

Kissanpoikaset syntyvät sokeina ja silmät ovat auetessaan siniharmaat. Oikea väri tulee silmiin 6-7 viikon iässä.

Heidi Jokipiha

Koirarotua valitessa kannattaa miettiä, paljonko omistajana pystyy antamaan koiralle liikuntaa. Saman rodun sisällä voi olla myös yksilöllisiä eroja.

Heidi Jokipiha

Koiran muisti perustuu hajuaistiin. Aikuisena pentuhajut ovat hävinneet ja koira ei välttämättä pitkän tauon jälkeen tunnista sisarustaan, emonsa kyllä todennäköisesti, mutta emo ei ehkä pentujaan. Mutta sepä ei estä leikkimistä.

Henna Puntti

Jos et vielä ole hankkinut, niin kissasi toivoisi saavan joululahjaksi sirun. Sirusta saa selville numerokoodin, jonka avulla kissan omistaja pitäisi löytyä nettipalvelusta. Rekisteröithän kissasi sirulle myös omistajatiedot.

Henna Puntti

Terottaako vai tylsyttääkö kissa kynsiään raapiessaan raapimapuuta? Itse asiassa kumpaakin, kuollut kerros kynnestä lähtee pois ja terävä kynsi tulee esille. Samalla tassujen rauhasista tulee merkkaus reviiristä ja tuleepa siinä purettua energiaakin.

PYSTYT

Kanteen, ääniä 3+1 vara

Mari Mänttäri

Takakansi.

Toisinaan Kseylle tulee talteenotossa myös rotukissoja. Niilläkin tilaisuuden tullen voi uteliaisuus viedä voiton ja ne päättävät karata.

 

Henna Puntti

Etukansi.