Kansainvälisestikin tunnetun suomalaisen dosentin ja aivotutkijan Minna Huotilaisen mukaan musiikkiharrastuksella on paljon myönteisiä vaikutuksia.  Musiikki parantaa keskittymiskykyä ja lisää mielenrauhaa. Muistisairaat ovat saaneet hyötyä musiikkiterapiasta. Myös työperäinen stressi voi vähentyä, kun harrastaa musiikkia varsinkin, jos sen tekee ryhmässä yhdessä toisten kanssa.

Meidän on Kouvolassa varmistettava se, että kouluiän ohittaneillekin ja erityisesti senioreilla on mahdollisuuksia harrastaa musiikkia. Jonkin soittimen soittamisenkaan aloittaminen ei ole iästä kiinni. Kuorot ja orkesterit tarvitsevat esiintymispaikkojen lisäksi harjoitustiloja ja bändit omia studioita, siis myös aikuisille. Vaikkapa koulujen liikuntasalien vuoroja voisi jakaa myös musiikkiryhmille ja kaupungin konserttisalien vuokranhintoja kohtuullistettava harrastusryhmienkin rahavarojen tasalle.

Pitkäjänteinen musiikin harrastus ryhmässä vaatii myös palkatun vetäjän, joka siihen sitoutuu.  Ja toivotaan kovasti, että kaupungin tapahtumissa, markkinoilla ja messuilla esiintyjille maksetaan kohtuulliset korvaukset.  Musiikkiryhmälle ilmaisesityksistäkin on aina kuluja.  Rahallinen panos kaupungilta olisi minimaalinen verrattuna saatuihin hyötyihin, eikä ole pois esim. liikunnan rahoista.

Musiikki koskettaa jokaista ja vaikuttaa tunteisiin.  Nautitaan siitä kaikenikäisinä. Vaivihkaa säästämme samalla mm. terveydenhoitokuluissa.

Jaana Lehtilä (Vihreät)