Kynäslahti Samuli, perheineen

Samuel Thomasson Kynäslahti e. Peltoniemi s. 27.8.1754 Ikaalinen k. 26.6.1812 Noormarkku

Samuli on asumassa Kairilan itsellisissä vanhoilla päivillään, kun kuolee. Kairilaan Samuli ja vaimo Anna muutti v. 1806 ja heille on vielä tuolloin merkitty 2 lasta. Kairilaan Samuli ja Anna muuttivat Pomarkun Laitilan Kynäslahden torpasta, jossa silloin asui nuoruttaan myös Kaisa-tytär.

Samuli lähti kotoaan Kankaanniemen Peltoniemestä v. 1775 oletettavasti ensin Pomarkun Rossin taloon, jonka jälkeen muutti Riuttan Viitaniemen torpan palkollisiin. Avioituu Viitaniemessä asuessaan ja muuttaa sieltä Kynäslahteen. Hän on saattanut olla se Samuel-renki, joka on kirjattu mylläri Hjulmanin palkolliseksi v. 1771 ja Rossin talon palkolliseksi v. 1773.

Täällä myheritage-profiili: Samuli

Anna Andersdr Kynäslahti e. Anttila s. 1756

Samulin vaimo. Anna on merkitty ensimmäisen kerran henkikirjassa Samulin puolisoksi piikana 1779 Viitaniemen torpan palkollisiin. Anna voi hyvinkin olla Humlan talon Kiviniemen torpparin Michel Anderssonin sisko eli olisivat muuttaneet veljen luokse asumaan. En ole saanut tälle varmistusta, sillä Michel Anderssonia en ole löytänyt muuta kuin tänne asti.

Täällä myheritage-profiili: Anna

Caisa Samuelsdr s. 27.9.1779 Pomarkku

Samulin tytär. On ensin piikomassa Laitilassa vanhempiensa naapuritorpassa Humlan Kiviniemen torpassa (henkikirjassa lukee kyllä Greta, on varmaan kirjoitusvirhe). Ja sitten lähtee v. 1806 ainakin jo lokakuusta alkaen piikomaan Noormarkun Storgetingin taloon.

Täällä myheritage-profiili: Kaisa

Samulin ja Annan muut lapset

Lapsia on lisäksi kaksi Mikko ja Serafia. Ne on merkitty myheritage-sivulle.

Perheeseen kuulumattomia

Vuonna 1789 henkikirjaan on kirjoitettu Samulin lisäksi vain Michel ja Maria. Michelin perässä lukee son, mutta sen päälle on ehkä kirjoitettu d-kirjain rengin merkiksi. Maria on merkitty ainoaksi lapseksi, vaikka ainoan lapsen nimi on Caisa. Caisan lisäksi Anna-vaimo puuttuu. Tulkitsen, että kyseessä on virheellinen merkintä. Kehenkään muuhunkaan perheeseen nuo Michel ja Maria eivät Laitilassa sovi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.