JAANA LEHTILÄ KUNTAVAALIEHDOKKAANA KOUVOLASSA 2017

KIITOS LUOTTAMUKSESTA! SAIN 94 ÄÄNTÄ JA SE ON IHAN HUIKEAA! KIITOS.

JA ONNEA UUDELLE VALTUUSTORYHMÄLLE! Nyt teitä on 6 kpl (aiemmin 2 kpl). Minun ääneni ei sinne asti yltäneet, mutta vaalivastaavana tässä on ihan mahtava tunne ja osin ihan käsittämätöntä, että tämä tapahtui meidän Kouvolassa: Vihreät ylitti 10% kannatusrajan!

Ajankohtaisimmat tapahtumat ja suunnitelmani sekä poliittiset argumentoinnit julkaisen fb-sivullani:

www.facebook.fi/jaana.k.lehtila

TIETOJANI:

Asun Kouvolassa Ravikylässä Lehtomäen kaupunginosassa. Olen koulutukseltani valtiotieteiden lisensiaatti taloustieteestä. Nyt olen järjestelmäpäällikkönä Kouvolassa.

Olen liittynyt Kouvolan Vihreisiin 2012, mutta järjestöaktiivi olen ollut opiskeluajoistani lähtien. Vihreässä yhdistystoiminnassa olen juuri nyt: Vihreiden Kaakkois-Suomen piirin hallituksen jäsen, Kouvolan ja Iitin Vihreiden taloudenhoitaja, Lehtomäki-Viitakumpu kyläyhdistyksen puheenjohtaja, Kouvolan korttelikotiyhdistyksen hallituksen jäsen, Kouvolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen varajäsen ja Vero-atk ry:n taloudenhoitaja sekä Kymenlaakson puhallinmusiikkiyhdistyksen varapj. Huh huh! Taakse on jäänyt mm. 3 vuotta pj:n tehtävää Kouvolan Vihreissä ja useamman vuoden pj-varapj tehtävää Kaakkois-Suomen Vihreissä. Nyt juuri tärkeintä on Kouvolan Vihreiden vaalivastaavan tehtävä ja yritän osaltani vaikuttaa siten vaalivoiton syntymiseen. Kiitos, että minulle on luotettu näin vaativa tehtävä.

VAALITEEMANI

Olen tehnyt graduni työttömyys-aiheesta ja ollut joskus töissä silloisessa Turun työvoimapiirissä. Aihepiiristä on myös omakohtaista kokemusta, koska lapsuudenkodissani työttömyys oli arkipäivää. Kun olin pieni, vanhempani yrittivät karistaa sen pois kintereiltään jopa kokeilemalla muuttoa Ruotsiin töihin. Palasimme kuitenkin takaisin Suomeen ja kouluni olen käynyt täällä. Tällainen elämäkokemus kuitenkin antaa asioille näkökulmaa. Ja juurikin työttömyyden vähentämisen keinot tulee olemaan poliittisessa keskiössäni. Korttelikotiyhdistyksessä olen konkreettisesti ollut mukana suunnittelemassa, kehittämässä ja toteuttamassa tukityöllistämistä.

Toinen asia on luonnonsuojelu. Uhanalaiset eläimet, muovin käyttö meriä tuhoamisena, ilmaston lämpeneminen, … ovat suuria huolestuttavia asioita. Mutta uskon, että omilla pienillä teoillani mm. ydinvoiman lisärakentamista vastustamalla, kierrättämällä, turhaa kulutusta hillitsemällä ja vaikka hädänalaisia hylättyjä kissoja hoitamalla pelastan pienen pienen palan maailmaa tuleville sukupolville. Haluan, että minun omat mahdolliset lapsenlapseni ja lapsenlapsenlapseni jonain päivänä pystyvät myös elämään tällä pallolla inhimillistä elämää.

Intohimoni on musiikki ja soittaminen. Tulen varmasti varsin jääräpäisestikin puolustamaan kulttuuripalvelujen asemaa Kouvolassa, jos minut äänestetään päättäjäksi. Musiikin parissa Kouvolassa on paljon väkeä jolle se voi olla työ, harrastus, hyvän mielen tuoja, sosiaalinen tapahtuma, mutta aina vähintään hyvinvointia lisäävä asia. Urheilulle suon saman aseman.

Talousasiat ovat taasen sellaista ammattitaitoa, jonka olen valmis tarjoamaan mahdolliseen valtuutetun tehtävään. On tulossa vielä paljon leikkauksia, mutta ennenkuin yhtäkään kyläkoulua lakkautetaan, niin haluaisin varmistaa, että kaikki muut keinot on tutkittu, mistä rahaa voisi ensisijassa säästää. Varmasti on vielä joku kivi kääntämättä varsinkin, jos näissä vaaleissa saadaan suojeleva hyvä veli-järjestelmä kaadettua.

Unohtamatta vielä tasa-arvoa, suvaitsevaisuutta, avoimuutta, lähidemokratiaa. Näitähän konkreettisesti sovellan jo elämässäni mm. korttelikotien ja kyläyhdistyksen toiminnassa. Näen Lehtomäessä potentiaalia saada aikaiseksi loistava asuinpaikka, joka sulautuu Kouvolan keskustaan luontevasti sen osana. Tähän kannattaa hieman satsata myös voimavaroja. Liikenneyhteyksiä olisi parannettava ja keskeisien lähipalvelujen saavutettavuus säilyttää. Viimeksi mainitut koskevat kyllä koko Kouvolaakin.

Näillä sanoin: Äänestäkääpä tästä uusi kasvo, tomera, aktiivinen, idearikas, yhteistyökykyinen, rohkea ja reilu Vihreä talousosaaja Kouvolan valtuustoon! PÄÄTÖS ON SINUN!

Kampanjaani voi tukea myös taloudellisesti.